Peste 60 de mii de bilete de tratament balnear ar urma să fie acordate în 2023

Peste 60 de mii de bilete de tratament balnear ar urma să fie acordate în 2023. Durata sejurului unui bilet de tratament este la fel ca în fiecare an, de 16 zile, iar a unui tratament balnear de 12 zile. Biletele se vor acorda la cerere persoanelor care dovedesc că au nevoie de un astfel de tratament pentru afecțiunile lor medicale.

Pensionarii, dar și salariații care suferă de diferite afecțiuni medicale vor putea beneficia și în acest an de bilete de tratament balnear, astfel că în proiectul de hotărâre propus de Ministerul Muncii sunt prevăzute peste 60.400 de bilete de tratament, bilete ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii, informează Radio România Actualități.

Citeste și:  Concert Regal la Sala Radio din Capitală

După aprobarea hotărârii de guvern, aflată, momentan, în dezbatere publică, cei interesați vor depune la sediul Casei Teritoriale de Pensii o cerere în acest sens, urmând ca restul documentelor să fie atașate la momentul eliberării biletului.

Potrivit sursei citate, vor fi necesare talonul de pensie, o declarație pe propria răspundere prin care persoana respectivă afirmă că nu realizează alte venituri din pensie, din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii și biletul de trimitere eliberat fie de medicul de familie, fie de medicul de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.