Peste 67.000 de persoane au intrat marţi în România, dintre care aproape 8.000 de ucraineni

În data de 10.01.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 152.000 de persoane, cetățeni români și străini și peste 43.300 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 67.307 de persoane, dintre care 7.990 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 10.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.286.492 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citeste și:  ANPC va monitoriza activitatea operatorilor economici din zonele turistice de 1 Mai și de Paște

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 40 de fapte ilegale (19 infracţiuni şi 21 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 201.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 14.900 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 20 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale.
Citeste și:  Șapte lungmetraje selectate în competiția Semaine de la Critique, la Festivalul de Film de la Cannes 2024

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.