Peste o mie de pașapoarte au fost eliberate la Brașov în decembrie

În perioada 01-31.12.2020, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte (S.P.C.P.) Braşov au fost depuse 1.106 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care:

  • 1.030 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;
  • 76 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.
    În aceeași perioadă, au fost preluate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 427 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice.

În total, în luna decembrie 2020, au fost analizate şi soluţionate 1.533 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare.

De asemenea, în perioada menționată, au fost eliberate, prin intermediul ghișeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Brașov, 1.006 paşapoarte.

Citeste și:  Poliția Brașov: "Metoda accidentul" face noi victime

În luna decembrie 2020 s-au înregistrat şi soluţionat 150 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, din care:

  • 20 cereri primite la ghişeu;
  • 130 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru 13 cereri primite de la serviciile publice comunitare locale de evidenţa persoanelor.

În perioada menționată, au fost primite de la instanţele de judecată 289 de comunicări, pentru care au fost implementate în evidenţe – conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare – un număr 94 de restricţii de tip „I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.

Citeste și:  Duminică intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2022-2023

De asemenea, au fost eliberate 7 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.