„Peter Pan”, premieră pentru copii, la Opera Brașov!

Sâmbătă, 5 iunie și duminică, 6 iunie 2021, de la ora 17.00, în Sala Operei Brașov, cei mici sunt invitați, desigur, împreună cu părinții și bunicii, la premiera spectacolului „Peter Pan”, pe muzica lui Laurențiu Profeta și libretul scris de Eugen Rotaru, după James Matthew Barrie!

Este cea de-a treia nouă montare, în vreme de pandemie, a Operei Brașov, după „Sânge vienez”, opereta lui J. Strauss-fiul, în regia Andei Tabacaru și „Anotimpurile”, baletul pe muzică de A. Vivaldi și A. Piazzolla, în coregrafia lui Alexandru Fotescu. Iată că a venit și rândul copiilor, cei la care ținem atât de mult și de care ne-a fost foarte dor să îi auzim fremătând și umplând cu voioșie sala noastră de spectacole.

Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, și-a pierdut umbra. Wendy îl pândește și chiar îl așteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a găsit umbra lui Peter Pan și, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy și pe frățiorii ei în „Țara de Nicăieri”, o țară a visurilor și a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În țara de nicăieri, însă, sunt și pericole: Căpitanul Hook, dușmanul lui Peter Pan și Crocodilul Tic- Tac, care îl urmărește pe Căpitan. Ajunși în Țara de Nicăieri, Wendy acceptă să devină mama tuturor copiilor aduși în acel loc și se alege drept răsplată cu o casă. Cântecul ei le trezește celor doi frați (John și Michael) un dor aprins de casa părintească și cu toții își doresc să se întoarcă la părinții lor. Peter Pan nu li se va alătura, dar îi va ajuta să se salveze. „Fiecare dintre noi am avut un Peter Pan care ne salva de reguli și era visul nostru de libertate. Peter Pan este un vis, o speranță că vom fi bine, că vom fi mari și puternici și le vom ști pe toate și nimeni și nimic nu ne va putea opri din drumul nostru. Haideți să închidem pentru o clipă ochii și să ne aducem aminte de copilărie. Haideți să ne lăsăm cuprinși de bucuria amintirilor și să parcurgem împreună această minunată poveste a lui Peter Pan, acest vis pe care cu toții l-am trăit”, afirmă regizorul spectacolului, Iulian-Ioan Sandu.

Distribuția:

Peter Pan – Emil Dumbravă, Marius Tămășanu

Wendy – Alina Ichim, Mihaela Marele

John – Andromeda Nemeș, Irina Iftene

Michael – Mădălina Lucaciu, Daniela Surdeanu

Mama – Simona Manole, Geanina Tomescu, Anca Panait                  

Tata – Dan Ionescu, Paul Tomescu

Căpitanul Hook – Ștefan Schuller, Lorand Cristian

Crocodilul – Sonia Hazarian, Cristina Roșu

4 Copii pierduți – Valer Lucaciu, Daniel Vâlcoci, Florin Grama, Mihai Burlacu

4 Pirați – Adrian Scriminț, Matei Rada, Toma Eduard, Ștefan Dascălu

5 Zâne – Anamaria Boancă, Melania Condoiu, Diana Drăgan, Valentina Mirică, Raluca Șut

Regia: Iulian-Ioan Sandu

Scenografia: Rodica Garștea

Coregrafia: Alexandru Fotescu

Mișcarea scenică: Cristina Rotundu

Asistent regie: Lăcrămioara Schuller

Pregătirea muzicală: Sena Ducariu, Dragoș Mihai Cohal

Regie scenă: Marilena Aldea

Preț bilete: 20 lei – Categorie: Acces general

(Pentru spectacolul din data de 5 iunie 2021 nu mai sunt bilete disponibile!)

Biletele pentru recital și pentru premieră se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Eveniment desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.