Petrică I îi așteaptă pe locuitorii din Valea Cetății

Petrică I îi așteaptă pe locuitorii din Valea Cetății. De astăzi, sistem de colectare a ambalajelor reciclabile „PETrică I“, funcționează în cartierul Valea Cetății, în zona pietonală de la intersecția bulevardului Valea Cetății cu str. Fragilor. PETrică este un sistem automat de tip RVM (Reverse Vending Machine – distribuitor automat reversibil) pentru colectarea ambalajelor reciclabile – PET-uri, sticle și doze de aluminiu, sistem care îți oferă în schimbul ambalajelor transport gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Fiecare sistem este compus din 3 echipamente de reciclare, fiecare specializat pentru unul dintre cele trei tipuri de reciclabile (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu). Aparatele sunt dotate cu senzori speciali, care recunosc aceste tipuri de ambalaje. Ambalajele trebuie să fie cât mai apropiate de forma reală, nu strivite sau turtite, cu cod de bare, unde este cazul, cu sau fără capac. Reamintim că PETrică este un proiect pilot lansat în cadrul Forumului Orașelor Verzi, pentru a atrage atenția brașovenilor asupra necesității implicării fiecăruia dintre noi în protejarea mediului, și oferă posibilitatea obținerii, în schimbul a zece ambalaje reciclate, a două călătorii valabile pe liniile din municipiu ale RATBV, încărcate pe un card nominal eliberat de operatorul de transport și este derulat de Municipalitate, împreună cu Envipco și Brai-Cata.

Citeste și:  Apel de candidaturi CE pentru Academiile Erasmus+ destinat cadrelor didactice (Erasmus+ Teacher Academies 2024)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.