Plantăm fapte bune în România – 445.000 de puieți plantați în sezonul de primăvară

Iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a plantat 445.000 de puieţi în primăvara acestui an. 95 de hectare, reprezentând terenuri afectate de diverse procese de degradare şi aflate în proprietate publică, vor deveni, peste ani, păduri.

După 2 ani în care munca voluntarilor a fost înlocuită cu zilieri şi echipamente mecanizate, în primăvara acestui an ONG-ul a combinat munca mecanizată cu cea a celor 700 de voluntari care s-au alăturat acţiunilor de împădurire.

„Pădurea nu se opreşte la plantarea puietului, acolo abia începe! Un ciclu complet din momentul în care sămânţa încolţeşte până când arborele matur, la rândul lui, dă pădurii alte seminţe durează zeci de ani. Pădurea nu ia naştere, pădurea continuă. În pădurea cultivată, prezenţa omului nu este o alegere, este o obligaţie. După unsprezece ani de acţiuni de plantare, avem suprafeţe care au atins stadiul de masiv, altele care se îndreaptă în acea direcţie şi multe altele care încă mai au nevoie de ajutorul nostru.”, a declarat Emil Ifrim, inginer silvic Plantăm fapte bune în România.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Intrată în al treilea an de existenţă, pepiniera Plantăm fapte bune în România găzduieşte acum câteva zeci de mii de puieţi – stejar pedunculat, stejar roşu şi gorun, precum şi câteva exemplare de mesteacăn, cireş păsăresc, paltin de câmp, dud, care au ornamental şi care vor ajunge, cel mai probabil, în curţile şcolilor şi grădiniţelor care sunt tot mai des cuprinse în proiectele ONG-ului. Totodată, primii puieţi de stejar roşu vor deveni apţi de plantare şi vor merge din pepinieră spre locurile în care vor deveni, cu timpul şi cu multă muncă, arbori, pădure.

În timpul lunilor de vară, echipa de proiect va monitoriza şi va interveni corespunzător nevoilor tinerelor plantaţii şi va pregăti împăduririle de toamnă.

Citeste și:  O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.