Planul de Redresare al României, avizat în Consiliul Uniunii Europene

Planul de Redresare al României a fost avizat în Consiliul Uniunii Europene. Acesta era ultimul pas necesar aplicării în acest program. Aproape 30 de miliarde de euro este bugetul total alocat României.

Prima tranșa de finanțare e în valoare de 3,8 miliarde de euro, ar trebui să vină luna viitoare. Valoarea totală a Planului de redresare este de aproape 30 de miliarde. Banii vor fi folosiți pentru sănătate, digitalizare sau transporturi. Peste 7 miliarde vor fi folosite pentru construcția de autostrăzi.

„Avem vești bune pentru încă trei state membre. Tocmai am confirmat evaluările pozitive ale planurilor de redresare și reziliență ale Estoniei, Finlandei și României. Reformele prezentate de acestea sunt în acord cu agenda europeană privind tranziția verde și domeniul digital”, a anunțat joi Andrej Šircelj, ministrul de Finanțe al Sloveniei.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe 15 componente care acoperă șase piloni: tranziția verde; transformarea digitală; creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, reziliență economică, socială și instituțională; politici pentru noua generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.