Planul pentru deszăpezire la nivelul județului Brașov a fost finalizat

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară din 26 octombrie Planul Operativ de Acţiune pe timpul iernii 2021-2022 pe drumurile aflate în administrarea Judeţului Braşov. Documentul cuprinde măsurile destinate prevenirii şi combaterii înzăpezirii drumurilor publice, în vederea asigurării viabilităţii corespunzătoare a căilor rutiere judeţene în sezonul rece.

Reţeaua de drumuri aflată în administrarea Consiliului Judeţean Braşov totalizează în prezent 638,748 km. Dintre acestea, opt sectoare de drumuri judeţene care însumează 66,589 km sunt închise pe perioada iernii, deoarece înregistrează un trafic foarte redus, iar localităţile pe care le traversează au asigurată o altă legătură rutieră. Totodată, există segmente de drumuri judeţene aflate în intravilanul municipiilor şi oraşelor, a căror lungime totală ajunge la 27,995 km, iar activitatea de protecţie pe timp de iarnă a acestora este în sarcina autorităţilor locale respective.  

Citeste și:  Cântărețul croat de la Eurovision alege să doneze recompensa primită de la guvern

Pentru toate celelalte drumuri, având o lungime totală de 544,164 km, activitatea de deszăpezire este asigurată de administraţia judeţeană. Între acestea sunt 31 de sectoare rutiere (370,831 km), care înseamnă drumuri judeţene ce asigură legătura satelor cu centrele de comună şi 15 sectoare (cu o lungime totală de 91,740 km), a căror stare de viabilitate trebuie de asemenea menţinută pe tot parcursul sezonului rece.

Pentru asigurarea unor condiţii normale de circulaţie pe reţeaua rutieră a judeţului Braşov în perioada iernii, a fost pus la punct un program de măsuri care vizează montarea de parapete pe porţiunile de drumuri expuse viscolului şi înzăpezirii, verificarea mijloacelor de semnalizare rutieră specifice sezonului de iarnă, montarea unor indicatoare noi acolo unde se constată deteriorări sau sustrageri, inspectarea permanentă a drumurilor judeţene de către reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai Poliţiei Rutiere, dar şi informarea reciprocă asupra stării de viabilitate a reţelei rutiere. 

Citeste și:  Descoperă splendoarea naturii României pe cea mai încântătoare rută feroviară: 14 tuneluri și 10 viaducte

Principalele zone în care există pericol de înzăpezire şi unde se propune montarea parazăpezilor se găsesc pe DJ 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin, DJ 103 B Săcele – Tărlungeni – Teliu, DJ 104 B  Făgăraş – Ileni – Hârseni – Sebeş, DJ 104 C Făgăraş – Recea, DJ 112 A Codlea – Vulcan şi DJ 112 D Carpinis – Prejmer.

Având în vedere dispunerea în teritoriu a reţelei de drumuri judeţene, activitatea de deszăpezire pentru iarna 2021-2022 se va realiza, ca şi până acum, pe trei zone, respectiv zona I Brașov – Zărnești – Bran,  zona II Şercaia – Făgăraş – Cincu şi zona III Rupea.

Citeste și:  Olandezul care a adus velomobilele în inima Transilvaniei

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.