Poliția Brașov: Cum să te ferești de capcanele „metodei accidentul”

Poliția avertizează: infractorii folosesc în continuare vechile clișee ale „metodei accidentul”. Aceștia  apelează la întâmplare numere din rețeaua fixă de telefonie, având un discurs șocant despre o rudă apropiată persoanei apelate care este implicată într-un accident grav. Apelantul se dă drept o persoană oficială (ex. polițist, procuror, medic, avocat etc.) și după ce îi prezintă  persoanei apelate consecințele accidentului îi solicită o sumă de bani în schimbul intervenției pentru înlăturarea acestora.

În momentul în care victima se arată dispusă să dea  suma de bani solicitată, infractorul caută să realizeze controlul deplin al posibilităților acesteia de a comunica telefonic și în paralel direcționează un complice către domiciliul acesteia cu scopul de a ridica banii.

Citeste și:  „Anotimpurile” și un show pianistic, la sfârșitul săptămânii, pe scena Operei Brașov

PENTRU A VĂ FERI DE ASTFEL DE SITUAȚII VĂ RECOMANDĂM:

  • Contactați  imediat ruda în cauză indiferent de zi sau de oră. În cazul în care aceasta nu răspunde, solicitați sprijin rudelor/persoanelor apropiate până la lămurirea situației.
  • Nu dați curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi, poliţişti, procurori, medici etc şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”, solicitați-le o întrevedere și apelați imediat 112 pentru sprijin!
  • Nu înmânați bani persoanelor care sunt trimise la uşa dumneavoastră  sau cu care vi se solicită se vă întâlniți.
  • Nu dați informaţii despre dumneavoastră, familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi, persoanelor cu care intrați în contact aparent întâmplător.

DE REȚINUT:

  • Serviciile medicale de urgență nu se furnizează contra cost.
  • Orice accident de circulație are numai două variante de soluționare și anume: Încheierea unei înțelegeri amiabile atunci când nu sunt implicate victime sau sesizarea poliției, care va ancheta cazul mai departe. Orice alta varianta este exclusă!
  • Țineți cont de faptul că autoritățile nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicați în accidente.
  • Despăgubirile pentru eventuale prejudicii se plătesc numai ca urmare a unei hotărâri judecătorești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.