Poliția Brașov: Riscurile pe care le implică jocul ”moneda rusească”

,,Jocul” are mai mulți participanți și constă în rotirea unei monede pe o suprafață dură, având ca scop menținerea monedei în stare de rotire cât mai mult timp. Persoana care nu reușește să mențină moneda în mișcare este pedepsită de către ceilalți jucători cu lovirea la nivelul mâinilor cu moneda respectivă.

Ca urmare a mediatizării acestui tip de joc (în special pe rețeaua de socializare Tik-Tok), având în vedere faptul că în clipurile postate apar elevi de diferite vârste cu răni vizibile provocate la nivelul mâinilor, precum și consecințele negative ale practicării unor astfel de jocuri (care încurajează agresivitatea, atât fizic cât și psihic), polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară vor desfășura activități în cadrul orelor de dirigenție, în care vor fi prezentate materiale ce tratează noțiunea de ”joc”, modalitățile de socializare și consecințele unor comportamente agresive față de cei din jur.

Citeste și:  Primarul din Zărneşti, trimis în judecată de DNA pentru tentativă la fraudă cu fonduri europene

 Pentru o eficiență sporită, aceste informări vor fi transmise și către părinți,  pentru a-i conștientiza cu privire la necesitatea supravegherii minorilor care pot fi expuși manifestărilor violente în cadrul unor ”jocuri” practicate în mediul școlar sau în afara acestuia.

Foto. turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.