Poliția Locală Brașov: Primele sancțiuni pentru clădiri aflate în stare avansată de degradare au fost aplicate

Primele sancțiuni pentru clădiri aflate în stare avansată de degradare au fost aplicate de Poliția Locală Brașov.

Este vorba despre doi dintre proprietarii brașoveni care, deși au fost inițial somați de polițiștii locali de la Biroul Disciplina în Construcții, nu au luat măsurile necesare pentru a se asigura ca imobilul sau parte din el nu se prăbușește, existând un real risc de vătămare a trecătorilor. Inevitabilul s-a produs, motiv pentru care agenții au decis sancționarea, în baza noului HCL 61/2021, ținând cont de faptul că, în aceste două cazuri, s-au produs desprinderi masive de tencuială și de elemente din construcții. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

În vizor a fost un imobil din apropierea Maternității brașovene și o casă situată în zona Pieței Enescu. Amenzile au fost în cuantum total de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară, cei sancționați au fost somați ca în regim de urgență să treacă la îndepartarea pericolului.


Până acum, numărul somațiilor emise de Poliția Locală Brașov pentru clădirile vulnerabile a ajuns la 150, iar procedura de identificare a proprietarilor aflați în aceasta situație, continuă.


„Le reamintim celor ce dețin astfel de imobile să își repare de urgență fațadele și acoperișurile afectate (conform Legii 50/1991), pentru că în cazul nerespectării obligațiilor legale privind întreținerea și curățenia clădirilor, risca sancțiuni care pot ajunge până la 2.500 de lei, potrivit HCL 61/2021. Acest normativ reglementează și situația în care proprietarul nu face reparațiile necesare: administrația locală poate executa lucrări de punere în siguranță a imobilelor deteriorate, însă pe cheltuiala proprietarilor sancționați.”, transmit polițiștii.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.