Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual, prin încadrare directă, din sursă externă și reîncadrare.

Înscrierile se fac până la data 27 martie 2024, ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare.

Posturile scoase la concurs sunt în specialitățile:

– combaterea criminalității organizate – analiză și profil al drogurilor (15 posturi de ofițer de poliție, din sursă externă, în București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara);

– criminalistică (20 de posturi de ofițer de poliție, din sursă externă, în Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara);

– ordine publică (10 posturi de ofițer, prin reîncadrare și 147 de agent, dintre care 7 prin reîncadrare și 140 din sursă externă, la IPJ Constanța);

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

– reținere și arestare preventivă (12 posturi de agent, dintre care 2 prin reîncadrare și 10 din sursă externă, la IPJ Constanța);

– poliție rutieră (94 de posturi de agent, dintre care 5 prin reîncadrare și 89 din sursă externă, la IPJ Constanța);

– conductor câini (60 de posturi de agent de poliție, din sursă externă, la nivel național);

– poliție transporturi (32 de posturi de agent, dintre care 6 prin reîncadrare și 26 din sursă externă, la IPJ Constanța);

– secretariat, documente clasificate și arhivă (10 posturi de personal contractual, din sursă externă, la IPJ Constanța).

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc pe portalul HUB de servicii publice, la adresa: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/index.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

În perioada 5 – 15 aprilie 2024, se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, în funcție de posturile scoase la concurs, dacă este prevăzută o astfel de probă.

Ulterior, la data de 20 aprilie 2024, va fi desfășurată proba scrisă, susținută printr-un examen tip grilă.

Pentru posturile de conductor câine, anunțul de concurs va fi publicat în perioada următoare, iar acesta va conține condițiile de înscriere, probele de concurs și calendarul de desfășurare.

Posturile de personal contractul vor fi scoase la concurs, în perioada următoare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 1.336 din 28 octombrie 2022, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.

2 thoughts on “Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi

  1. Pentru a participa la concurs este o limita de varsta ? Intreb pentru fiul meu , Constantin Doru Stefan care împlinește in acest an 44 de ani.
    Va multumesc

    1. Nu sunt abilitată să răspund (sunt utilizator/cititor) dar conform legii nu ar trebui sa fie (până la un punct). In plus, scrie despre „reîncadrare”, ceea ce cred că înseamnă reangajarea celor care au ales să se pensioneze… și aceștia, bănuiesc 😊 au depășit vârsta de 44 de ani. Trebuie îndeplinite celelalte condiții de angajare – cele generale (a se vedea legea privind angajarea ca „funcționar public”) și cele speciale, în funcție de postul pentru care optează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.