Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă!

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și polițiști locali, au organizat și desfășurat noi activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov. 

Activitățile desfășurate de către polițiștii brașoveni sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

Ieri, 17 februarie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 132 de locații, 41 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 10 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. 

Citeste și:  CFR Călători reintroduce trenurile Intercity

Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat aproximativ 2.600 de persoane, au verificat peste 200 de mijloace de transport persoane și 220 de autovehicule. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 132 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 17 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a acestora fiind de  14.250 lei. 

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.500 depersoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. 

Totodată, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Citeste și:  A sosit sistemul de camere de luat vederi pentru sistemul Remote Tower, la Aeroportul Brașov

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.