Polițiștii brașoveni au identificat mai mulți conducători auto sub influența alcoolului, în ultimele 24 de ore

Polițiștii brașoveni au identificat mai mulți conducători auto sub influența alcoolului, în ultimele 24 de ore.

  • Ieri, 12.02.2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au identificat pe raza localității un conducător auto, din aceeași localitate, care avea o alcoolemie peste limita legală.

Conducătorul auto a fost oprit în jurul orei 05.00, în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiști cu acest scop, iar, în urma testarii cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de cele constatate, polițiștii au dispus conducerea persoanei la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool existentă în organism.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • Tot ieri, 12.02.2023, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Brașov au organizat și desfășurat o acțiune în care s-a urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere dar și depistarea și sanctionarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului ori a altor substanțe, fără a se limita la acestea.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost dispuse mai multe dispozitive rutiere pe raza localităților de interes iar, în urma testărilor efectuate, rezultatele au indicat valori pozitive la consumul de alcool pentru șapte dintre conducătorii auto testați.

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Pe lângă acestea, polițiștii au aplicat alte de 22 contravenții la regimul rutier, au reținut 8 certificate de înmatriculare pentru deficiențe tehnice constatate și au dispus imobilizarea a 3 autovehicule.

Facem precizarea că activitățile vor continua și în perioada următoare, în alte localități din județ.

  • Sâmbătă, 11.02.2023, în jurul orei 23.00, Polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Brașov au oprit pentru control un autoturism care circula pe Soșeaua Cristianului din municipiul Brașov.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al consumului de alcool, aparatul etilotest a indicat o valoare peste limita legală, respectiv concentrația de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de cele constatate, polițiștii au dispus conducerea persoanei la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool existentă în organism.

Citeste și:  Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.