Polițiștii brașoveni desfășoară acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în școli

Miercuri, 23 noiembrie 2022, în intervalul orar 09.00 – 15.30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul Siguranță Școlară, au organizat și desfășurat activități informativ-preventive în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în unitățile de învățământ preuniversitar și zona adiacentă acestora.

Activitățile au avut loc la Liceul Tehnologic Râșnov și au avut drept obiectiv prevenirea delicvenței juvenile în mediul școlar, prin informarea elevilor și cadrelor didactice cu privire la situații de risc, comportamente neadecvate în cadrul școlilor, comportamente violente sau de tip bullying în mediul școlar. De asemenea, au fost efectuate verificări privind modalitatea de asigurare cu pază/sisteme de supraveghere a unităților de învățământ.

Citeste și:  Austria și Olanda, vot negativ pentru aderarea României în Schengen. Ce se mai poate face acum

Copiii din cinci clase ale ciclului liceal au participat la activitatea prezentată de polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, aceștia fiind informați cu privire la noțiunile de răspundere penală, bullying/ cyberbullying, modalități de prevenire/ combatere a comportamentelor de risc în mediul școlar.

Siguranța în mediul școlar este o prioritate a polițiștilor brașoveni, sens în care aceștia vor continua astfel de activități pentru conștientizarea elevilor cu privire la implicațiile violenței fizice și psihologicecomise în unitățile de învățământ și angrenarea acestora în activități competitive și educaționale, având ca  efect reducerea violenței în mediul școlar.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.