Polițiștii brașoveni desfășoară campania ”#Siguranța Online”, dedicată minorilor

La nivelul Județului Brașov, în perioada noiembrie 2022-februarie 2023, polițiștii Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității desfășoară activități informativ-preventive în cadrul Campaniei naționale ”#Siguranța Online” – dedicată minorilor. Aceasta își propune să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică minorilor, pentru a evita să devină victime ale fraudelor informatice, a pornografiei infantile sau atacurilor de tip malware.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Română a Băncilor și Microsoft și AttackSimulator au lansat o nouă componentă educațională pe site-ul sigurantaonline.ro, una dedicată copiilor.

Campania pune la dispoziția copiilor, părinților și cadrelor didactice două broșuri cu benzi desenate, în limba română – ”Povești cotidiene digitale” și ”Întâmplări de pe net”, prezentând întâmplări inspirate din situații reale din mediul online și modalități de protecție împotriva amenințărilor din mediul virtual.

Citeste și:  Țigări ascunse printre dulciuri, descoperite la Brașov într-un camion intrat dinspre Ucraina

Benzile desenate pot fi descărcate și utilizate de către cei interesați, sau pot fi direct accesate pe site. Mai mult decât atât, #SiguranțaOnline a lansat și un quiz interactiv dedicat copiilor, prin care își pot testa abilitatea de a răspunde corect la amenințările ce îi vizează.

Astfel, în cazurile în care sunt într-o situație dificilă în cotidianul din mediul virtual, elevii sunt sfătuiți să ceară ajutor la următoarele servici:

  • Poliția Română, email: petitii@politiaromana.ro;
  • Numărul unic de urgență pentru copii (tel.119);
  • Directoratul Național de Securitate Cibernetică (tel.1911, email:ALERTS@DNSC.RO).

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.