Predealul, în HAOS. Primăria, rămasă fără primar și viceprimar

predeal

Situație jalnică, la Predeal. Celebra stațiune montană este condusă de secretarul primăriei. Este singurul funcționar de rang înalt care a rămas în funcție după ce în ultimii trei ani primarul și trei viceprimari fie au rămas fără funcție, fie au demisionat. Iar alegeri anticipate nu se mai pot organiza din lipsă de timp, potrivit tvr.ro.

O mare problemă pentru turiștii care vin iarna la schi sunt locurile de parcare de lânga pârtii. După ani de tergiversări, doua parcări supraterane, cu aproape 650 locuri, sunt aproape gata. Pentru a fi funcționale, primăria ar trebui să facă recepția și să stabilească un tarif de parcare. Doar că, secretarul, singurul care a rămas să conducă orașul, nu are atribuții în acest sens.

Citeste și:  Un braşovean din localitatea Ucea de Jos transformă lâna în îngrăşământ agricol

În stațiune nu mai este nicio agenție bancară, nici trezorerie. Administrația locală ar trebui să ia măsuri, să rezolve probleme, însă acum nu are cine. În Consiliul Local au rămas 14 consilieri împărțiți în dauă tabere, 7 la 7, fapt ce face imposibilă luarea unor decizii, printre care și desemnarea unui nou viceprimar, care ar putea repune în funcțiune primăria la întreaga capacitate. Angajații din primărie nu și-au luat salariile pe luna iunie. Prefectul Brașovului face apel la consilieri să se înțeleagă și să desemneze un viceprimar, care ar putea prelua și atribuțiile de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.