Predealul își închide restaurantele, din nou, după trei zile de liber

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat luni Hotărârea nr. 101/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitatea administrativ-teritorială Predeal, care prevede următoarele:


Art.1 Se constată, la data de 12.04.2021, că la nivelul unității administrativ-teritoriale Predeal incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 3,03/1000 de locuitori.


Art.2 Începând cu data de 13.04.2021, ora 0:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidență între 3 și 4/1000 de locuitori.

Citeste și:  Autospecialele care asigură viabilitatea pistei de la Aeroportul Brașov au intrat în funcțiune


Art.3 În condițiile în care nu se constată o creștere substanțială a incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 și, implicit, încadrarea în alte limite de incidență, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate pentru unitatea administrativ-teritorială Predeal.
Asta înseamnă că restaurantele se închid din nou la interior, în afară de cele din hoteluri, care sunt strict pentru turiștii cazați.

Asta înseamnă că restaurantele se închid din nou la interior, în afară de cele din hoteluri, acelea fiind strict pentru turiștii cazați.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a emis și joi o hotărâre privind instituirea unor noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în Predeal, care au intrat în vigoare începând cu data de 9 aprilie şi ar fi trebuit să fie valabile pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 9 – 22 aprilie. Astfel, în Predeal, unde incidenţa ajunsese la 2,63 cazuri la 1.000 de locuitori (13 persoane infectate), s-au aplicat de vineri măsurile specifice „scenariului galben”. Pentru doar trei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.