Prefectul Brașovului a participat la videoconferința MAI pe tema măsurilor organizatorice pentru alegerile de duminică

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, alături de ceilalți prefecți din țară, la o videoconferință cu reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne, subiectul fiind măsurile organizatorice în vederea desfășurării alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

După videoconferință, prefectul Mihai Cătălin Văsii a susținut o conferință de presă pe aceeași temă, în care a punctat faptul că votul de duminică se va desfășura potrivit dispozițiilor legale în vigoare, care prevăd siguranța maximă a alegătorilor.

În acest sens, în conformitate cu prevederile Ordinul comun nr.1108 din 19.11.2020 al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății, prefectul a dispus ca în județul Brașov să se ia toate măsurile necesare privind organizarea procesului electoral în siguranță, la fel cum s-a procedat la alegerile locale, care s-au desfășurat în condiții foarte bune, atât ca organizare, cât și din punct de vedere al protecției sanitare.

„Așa cum s-a demonstrat și la alegerile locale, procesul electoral desfășurat în pandemie are risc minim de infectare cu coronavirus. Pe 6 decembrie voi monitoriza cu strictețe respectarea prevederilor legale, astfel încât fiecare cetățean să-și poată exercita dreptul la vot în cele mai bune condiții.

Așa cum am informat deja, persoanele aflate în izolare sau carantină pot solicita urna mobilă și chiar îi îndemn să o facă, să nu renunțe la dreptul lor de a alege.

În ziua votului, alegătorii trebuie să ia aceleași măsuri ca în orice altă zi: să poarte mască, să se dezinfecteze și să păstreze distanța față de alte persoane. Votul este o acțiune definitorie pentru o democrație. Fără vot, fără a ne exercita dreptul constituțional de a alege cine să ne reprezinte în Parlament, nu putem spune că trăim într-o țară liberă.

Este datoria noastră și, mai presus decât orice, este dreptul nostru să votăm. Eu fac apel la brașoveni să își exercite acest drept și îi asigur că vor vota în siguranță!”, a transmis prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.