Prefectura Brașov a mediat întâlnirea dintre conducerea Companiei Naționale a Uraniului, a Societății Naționale Nuclearelectrica S.A. și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Brașov

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a mediat astăzi o întâlnire între conducerea Companiei Naționale a Uraniului (CNU), reprezentanții Sucursalei Feldioara a CNU și ai Societății Naționale Nuclearelectrica S.A. (SNN) și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov. A fost prezent, de asemenea, Gheorghe Paraschiv, consilier personal al ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Întâlnirea, solicitată de conducerile CNU și SNN, a avut loc în contextul în care SN Nuclearelectrica a început operațiunile de due-diligence (analiză amănunțită a unei afaceri din punct de vedere juridic, financiar, comercial, operațional și tehnic, care se realizează înaintea unui proces de vânzare-cumpărare, în scopul evaluării situației reale a unei companii) pentru preluarea liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a Companiei Naționale a Uraniului.

Discuțiile s-au axat pe identificarea de soluții pentru asumarea și îndeplinirea obligațiilor de mediu, dat fiind că, după finalizarea tranzacției dintre Compania Națională a Uraniului și Societatea Națională Nuclearelectrica, pe platforma Feldioara ar urma să funcționeze două entități economice distincte, fiecare având propriul proces tehnologic.

În acest sens, reprezentanții CNU și SNN au solicitat și au obținut colaborarea autorităților brașovene în procesul de stabilire a obligațiilor de mediu ale fiecărei părți implicate în tranzacție, precum și în ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență cu personal propriu, astfel încât să fie respectate toate prevederile legale pentru funcționarea celor două entități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.