Pregătiri pentru Summitul UE-Ucraina de la Kiev. Peste 20 de înalți oficiali ai UE sosesc la Kiev

Peste 20 de înalți oficiali ai UE vor sosi astăzi la Kiev, cu promisiuni de mai mult ajutor militar, financiar și politic. Este o vizită simbolică menită să evidențieze sprijinul pentru Ucraina pe măsură ce se apropie prima aniversare a invaziei Rusiei, transmite Televiziunea Română.

Uniunea Europeană va sublinia nevoia de mai multe măsuri anticorupție în Ucraina și are rețineri să admită o țară aflată în război, cel mai mare conflict armat din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, transmite The Guardian.

În ciuda aprecierii pentru rezistența Ucrainei și a laudelor pentru măsurile de combatere a corupției, UE refuză totuși să ofere Kievului o cale rapidă de aderare.

Citeste și:  Legile Educatiei au fost adoptate de Guvern. Ligia Deca: Vor fi dezbatute in procedura de urgenta, intr-o comisie comuna a Parlamentului

Potrivit TVR, Premierul Denis Shmihal a spus că dorește ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană în doi ani, iar un parlamentar liberal belgian al UE a spus că s-ar putea întâmpla în următorii cinci. În realitate, este cel mai probabil să dureze mult mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.