Premierul Orban a dat Brașovul ca exemplu de manageriere defectuoasă a paturilor Covid

Brașovul a fost dat ca exemplu de manageriere defectuoasă a paturilor Covid. Ludovic Orban a criticat închiderea Spitalului Județean Brașov în plină pandemie și pe fondul creșterii ratei de infectare cu Covid. Orban a declarat că există o „tendinţă” de a interna în secţii de terapie intensivă bolnavi care nu necesită neapărat acest lucru şi a recomandat folosirea unor saloane intermediare, unde să se asigure o monitorizare atentă a stării de sănătate.

„Instituţionalizaţi mai clar ceea ce am discutat. Nu trebuie să intre în ATI oricine. Există această tendinţă de a interna în secţii de terapie intensivă bolnavi care nu necesită neapărat terapie intensivă şi atunci să existe saloanele intermediare, despre care am vorbit, în care, evident, se monitorizează evoluţia stării de sănătate mai atent, dar nu necesită neapărat internarea în secţia de terapie intensivă. Plus operaţionalizarea tuturor secţiilor, nu cum au făcut la Braşov, că au dat drumul la spitalul modular şi au închis spitalul judeţean. Ei trebuie să crească numărul de paturi disponibile pentru terapie intensivă”, a spus premierul.

Ludovic Orban a atras atenţia asupra faptului că sistemul de sănătate riscă să se confrunte cu un „blocaj” în ce priveşte numărul de cadre medicale. Astfel, premierul Orban a aprobat cererea de suplimentare a posturilor la direcțiile de sănătate publice, făcută de ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.