Președintele clubului SR Brașov va alerga la Crosul 15 Noiembrie: „Lansez invitația tuturor președinților de club din sportul brașovean să mi se alăture”

La ediția din acest an a Crosului 15 Noiembrie, care marchează împlinirea a 35 de ani de la revolta anti-comunistă din ziua de 15 noiembrie 1987, echipa suporterilor stegari – SR Brașov – va fi reprezentată de președintele clubului, Dinu Țurcanu, un pasionat de drumeții și alergări montane.

Dinu Țurcanu a declarat: „Mă bucur să pot alerga din nou la Crosul 15 Noiembrie și felicit organizatorii care au repus crosul într-o zi de weekend și au redeschis participarea pentru publicul larg. Este o zi specială pentru orice brașovean, este ziua care nu se uită. Sacrificiul muncitorilor și al tuturor brașovenilor nu trebuie uitat. Pe această cale lansez invitația tuturor președinților de club din sportul brașovean să mi se alăture.”

Înainte de orice, Dinu este un suporter al Steagului, iar evenimentele petrecute în ziua de 15 Noiembrie 1987 au o însemnătate deosebită pentru toți suporterii stegari, indiferent de vârstă – unii au fost în stradă în acea azi, suferind apoi pedepsele represiunii comuniste, alții au părinți sau rude care au participat la orele de rebeliune contra sistemului totalitar.

Startul va avea loc de la Poarta 1 a fostei Uzine de Autocamioane Steagul Roșu (actualul Parc Industrial Roman), iar sosirea se va face în fața Prefecturii Brașov.

Traseul va urma întocmai drumul parcurs de muncitorii stegari pe 15 noiembrie 1987, când aceștia au ieșit în stradă pentru a protesta contra salariilor reduse, a lipsurilor și restricțiilor de tot felul și, în final, chiar împotriva comunismului și a Partidului Comunist Român însuși, scandându-se, printre altele, „Jos, Comunismul!”, ”Jos, Ceaușescu!” (n. președintele României la acea vreme), și cântându-se în dreptul Spitalului Județean Brașov „Deșteaptă-te, române!”, un cântec interzis la acea vreme de dictatura comunistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.