Președintele României va fi prezent la Forumul Orașelor Verzi, în luna septembrie, la Brașov

Președintele României, Klaus Iohannis, acordă înaltul patronaj al Președinției conferinței de politici publice pe teme de mediu care va avea loc în perioada 9-12 septembrie la Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Președintele va fi prezent la Brașov în deschiderea conferinței FOV, joi, 9 septembrie, pentru a promova un nou proiect de protecție a mediului în România, „Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane“, proiect inițiat de Asociația Parcul Natural Văcărești și care vizează documentarea, cartografierea și promovarea a 10 arii naturale în marile orașe ale țării și alte 5 în spațiul urban și peri-urban al Bucureștiului, pornind de la modelul Parcului Natural Văcărești.

„În luna septembrie, Brașovul va găzdui Forumul Orașelor Verzi, un eveniment despre sustenabilitate despre dezvoltare urbană și despre cum facem orașele noastre mai prietenoase locuirii. În cadrul acestui eveniment între 9 și 12 septembrie va avea loc conferința de politici publice, eveniment care se va desfășura sub înaltul patronaj al Președintelui României domnul Klaus Werner Iohannis, căruia vreau să-i mulțumesc pentru susținerea acordată. Îi invităm la Brașov să ni se alăture pe toți primarii cu ambiții în sensul înverzirii orașelor lor, la discuții despre proiecte, despre inițiative de sustenabilitate și schimb de bune practici“, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Reamintim că Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să facă din Brașov capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu.

Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice (9-12 septembrie 2021), activități inițiate de municipalitate, împreună cu partenerii instituționali și comerciali, pentru promovarea acțiunilor verzi (6-12 septembrie 2021), și activități de educare, informare și conștientizare, derulate de ONG-uri și finanțate cu sprijinul municipalității prin Ghidul de finanțare FOV.

Teme principale ale conferinței internaționale vor fi: Mobilitate și transport alternativ, Managementul deșeurilor, Gestionarea spațiilor verzi și reconversia urbană, Calitatea aerului, Oportunități de finanțare nerambursabilă prin Green Deal și alte mecanisme.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Publicul țintă principal al conferinței este format din 200 de reprezentanți ai autorităților locale și naționale din România (primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni, funcționari publici din compartimente de mediu și fonduri europene), care doresc să învețe cum să abordeze tema sustenabilității în comunitățile lor, de la specialiști români și străini care le vor oferi exemple de bune practici testate deja în alte orașe din România sau din alte țări ale Europei.

Pe de altă parte, pentru brașoveni și chiar turiști, în săptămâna 6-12 septembrie,  în diferite locuri din Brașov vor avea loc evenimente pe teme de mediu, organizate fie de către ONG-urile care au aplicat la finanțarea nerambursabilă oferită de municipalitate în acest sens, fie de către partenerii municipalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.