Preşedintele Zelenski avertizează asupra intenţiei Rusiei de continua atacurile şi de a folosi iarna ca armă

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în mesajul video de duminică seara că ucrainenii trebuie să se pregătească pentru o iarnă lungă şi grea, marcată de atacuri din partea Rusiei, transmite Agerpres.

„Înţelegem că teroriştii plănuiesc noi lovituri. Ştim asta cu certitudine. Şi atât timp cât au rachete, nu se vor opri”, a spus şeful statului ucrainean, conform Reuters, referindu-se la atacurile forţelor ruse asupra infrastructurii critice din ultimele săptămâni.

„Rusia încearcă să folosească această iarnă şi frigul împotriva poporului”, a acuzat liderul ucrainean.

Preşedintele Zelenski şi-a îndemnat concetăţenii să fie pregătiţi să îi ajute pe cei în nevoie în lunile următoare şi să conlucreze cu forţele de apărare. S-a declarat convins că, împreună, pot supravieţui oricărei situaţii.

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică

Preşedintele Ucrainei a mai spus că săptămâna care începe ar putea fi la fel de dificilă ca cea anterioară, când atacurile asupra infrastructurii electrice i-au supus pe ucraineni la cele mai grave întreruperi de curent de la declanşarea războiului.

El a declarat că armata ucraineană se pregăteşte să contracareze atacurile cât mai bine.”Forţele noastre de apărare se pregătesc. Întreaga ţară se pregăteşte”, a spus el.”Am elaborat toate scenariile, inclusiv cu partenerii noştri” şi-a asigurat cetăţenii preşedintele ucrainean. Preluare: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.