Preturile apartamentelor din Brasov au crescut

Dincolo de media valabilă la nivel de oraș, se știe că, în general vorbind, valoarea de piață a unei locuințe poate varia destul de mult de la o zonă la alta. Cel mai recent raport de piață publicat de imobiliare.ro cuprinde un clasament al prețurilor solicitate în cartierele cel mai bine cotate din marile centre regionale. În mod firesc, pretențiile vânzătorilor se situează aici peste media calculată pentru fiecare piață în parte., cu accent Pe Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca , Constanta si Iasi

În ciuda unui recul trimestrial de 3,6% al prețului mediu solicitat de către vânzători, în Drumul Poienii pot fi găsite, în continuare, cele mai scumpe apartamente din orașul nostru. O asemenea unitate locativă costa 1.740 de euro pe metru pătrat la finele anului trecut.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Cu o valoare medie de 1.440 de euro pe metru pătrat util, zona Schei – Stupini s-a menținut pe locul al doilea în clasament, în vreme ce arealul Central – Brașovul Vechi – Blumana – Aurel Vlaicu (cu o medie de 1.340 de euro pe metru pătrat, în creștere cu 2,4%) a devansat Centrul Istoric – Centrul Civic – Ultracentral – Dealul Cetății (+1,3%, până la 1.340 de euro pe metru pătrat).

Ultima poziție din top cinci este ocupată în continuare de Tractorul – 13 Decembrie, cu o medie de preț de 1.220 de euro pe metru pătrat, în urma unei creșteri de 2,2% la trei luni.

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.