Primăria a adus una dintre cele mai importante companii de consultanță, Ernst&Young, pentru a sprijini mediul de afaceri brașovean

Primăria Municipiului Brașov și Ernst&Young România (EY) au organizat astăzi, 10.02.2022, de la ora 9.30, primul eveniment din seria celor adresate mediului de afaceri din Brașov: “Investițiile sustenabile și eficientizarea zonei fiscale – coordonatele succesului mediului de afaceri brașovean”.

Reprezentanții companiilor brașovene care au participat online la eveniment au aflat noutăți din domeniul fiscal, cum ar fi: importanța completării corecte a noii raportări SAF-T (Fișierul Standard de Audit Fiscal sau Declarația 406) și a înțelegerii cerințelor acesteia, impactul introducerii facturării electronice E-Factura, modalitățile prin care companiile își pot reduce costurile fiscale. De asemenea, specialiștii EY au arătat și care sunt cele mai importante puncte ce trebuie respectate pentru accesarea schemelor de ajutor de stat, cum se realizează eficientizarea funcției fiscale și, în acest context, rolul principal jucat de automatizare (de ex, automatizarea calculului impozitului pe profit prin intermediul instrumentului creat de EY), precum și avantajele fiscale aplicabile, la acest moment, investițiilor din diferite domenii.

Cum ”verde” este noua țintă europeană, consultanții EY au vorbit și despre gestionarea taxelor și contribuțiilor la Fondul de Mediu, Strategia europeană de mediu 2022 și schimbările cu care vine aceasta pentru companii. Modificările intervenite în zona vamală au fost un alt punct al prezentărilor EY, precum și tendințele în zona inspecțiilor fiscale.

Citeste și:  Report cumulat la Noroc de peste 1,83 milioane de euro

Evenimentul online a debutat cu un cuvânt de deschidere din partea Primarului Municipiului Brașov, Allen Colban, care a vorbit despre cele mai noi facilități și planuri investiționale ale municipiului și despre direcția în care merge Brașovul din punct de vedere economic.

“Considerăm achiziția celor 50 de hectare ale fostei platforme CET o mișcare investițională strategică, se previzionează a contribui major la gradul de atractivitate a Brașovului la nivel internațional. Orașul este unul dintre cele mai importante din țară, nod feroviar și rutier, și se bucură de o comunitate educată. Lista de obiective de investiţii ajunge la circa 400 în acest moment, iar în ceea ce priveşte proiectele mari, trenul metropolitan are deja studiul de fezabilitate realizat, la fel ca şi spitalul regional de la Braşov. Ambele aşteaptă deschiderea liniilor de finanţare şi continuarea discuţiilor cu ministerele de resort pentru a face paşi concreţi înspre securizarea finanţării. Din punctul de vedere al cifrei de afaceri totale, Braşovul este pe locul şapte în ţară, după Bucureşti, Ilfov, Timiş, Cluj, Argeş şi vecinul Prahova. Datele de la Registrul Comerţului arată că în judeţul Braşov sunt înregistrate 29.000 de companii, cu 146.000 de locuri de muncă create şi o cifră de afaceri la nivel de judeţ de 53,1 mld. lei în 2020”, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, la întâlnirea cu mediul de afaceri din Brașov.

Primăria Municipiului Brașov a încheiat un protocol de colaborare cu compania EY România, la începutul acestui an, cu scopul de a organiza mai multe seminarii de informare a companiilor din Brașov despre noutățile în materie fiscală, EY arătându-și, în acest fel, sprijinul și susținerea pentru mediul de afaceri din țară.

Citeste și:  S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

“Suntem bucuroși că, prin sesiunile concepute pe mai multe tematici de interes, vom putea contribui la creșterea nivelului de cunoștințe și, implicit, de conformare fiscală a companiilor din Brașov. Ne-ar onora ca, prin informațiile furnizate, EY să contribuie la atragerea de noi investiții și, totodată, la dezvoltarea afacerilor din zonă”, a declarat Grațiela Constantin, director în cadrul Departamentului de taxe directe EY România și moderatorul evenimentului.

Inițiativa face parte din demersul municipalității de a oferi sprijin mediului de afaceri din municipiu, dar și din județul Brașov. Până în luna mai a acestui an, municipalitatea brașoveană și EY România îi așteaptă pe directorii generali, directorii financiari sau contabilii șefi, precum și pe coordonatorii departamentelor fiscale, la seria de seminarii ce vor fi organizate, care vor fi anunțate și pe site-ul www.brasovcity.ro și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Brașov. Dată fiind situația pandemică, unele sesiuni vor fi organizate doar online, pe Webex, sau hibrid, la CATTIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.