Primăria Brașov a încasat anul trecut cinci milioane de lei din dungi trasate pe asfalt

Primăria Brașov a încasat 5 milioane de lei fără să miște un deget. Banii provin din închirierea parcărilor de reședință pentru care municipalitatea nu face altceva decât să traseze niște dungi cu vopsea pe asfalt, o dată la doi-trei ani. Cele 36.570 de locuri de parcare au generat venituri substanțiale pentru Primăria Brașov, deși administratorul acestor parcări nu face nimic pentru acești bani. Parcările aparțin domeniului public. Cu toate acestea, locurile pentru care brașovenii plătesc sume considerabile nu sunt niciodată deszăpezite sai măturate de administrator. Așa se face că afacerea închirierii locurilor de parcare din jurul blocurilor este una dintre cele mai bănoase pentru municipalitate. Din cele 44.400 de locuri de parcare existente în Brașov, 36.570 de locuri sunt închiriate și doar 1.930 de parcări sunt repartizate gratuit unor categorii speciale de beneficiari, conform legii.
În ceea ce privește situația parcărilor publice din Brașov, administrate de P&P, cele 2.500 de locuri au adus la bugetul Primăriei 1.695.000 de lei, adică doar 35% din încasări. O sumă colosală pentru P&P care nu mișcă un deget pentru întreținerea acestor locuri de parcare.
Cât despre parcarea din Poiana Mică, aceasta a generat venituri de 40.057 de lei, fiind folosită doar în perioada 31 decembrie 2019-15 ianuarie 2020. În rest, această aroganță a Primăriei Brașov a stat goală.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.