Primăria Teliu anunță lansarea unui proiect pentru creșterea accesului și a calității serviciilor educaționale pentru copiii romi

Promotorul de proiect UAT Comuna Teliu anunță lansarea proiectului „Creșterea accesului și a calității serviciilor educaționale pentru copiii romi, din comuna Teliu”.

Proiectul beneficiază de un grant în valoarea de 49.931 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturi SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală, Schema de granturi mici “INTERVENȚII PRIORITARE PENTRU COMUNITĂȚILE ROME”, Operator de Program Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea condițiilor de educație ale copiilor ce provin din comunitățile dezavantajate cu preponderenta de etnie roma și de a promova incluziunea lor socială și educațională, prin achizitia de echipamente specifice necesare în procesul educațional și promovarea incluziunii sociale și educaționale a persoanelor de etnie romă din comuna Teliu, judetul Brasov.

Citeste și:  Start vot pentru alegerea „Profesorilor Altfel” în Brașov

Prin proiect se vor achizitiona:

A.Dotari si mobilier pentru Scoala Gimnaziala Teliu:

Scaun copii250 buc
Banca copii170 buc
Catedra10 buc
Dulap pentru materiale didactice10 buc
Dulap rafturi clase20 buc
Dulap compartimentat inchis20 buc
Saltea gimnastica, dimensiuni 183 x 60 x 1.2 cm20 buc
Masa tenis pentru exterior, fileu inclus3 buc
Set 2 palete ping-pong cu husa si 3 mingi20 buc
Banca gimnastica20 buc
Set 2 porti de fotbal pliabile, pentru copii2 buc
Set 2 rachete de badminton15 buc
set 10 cercuri antrenament3 buc
fluier electric1 buc
Set 10 Veste Departajare Junior2 buc
fileu volei1 buc
Obstacol/gardulet antrenament ajustabil

B. Rechizite scolare- 100 pachete cu rechizite scolare, un pachet de rechizite va cuprinde un penar echipat cu tot ce este necesar, caiete, stilou, pixuri, creioane, etc.

Citeste și:  Salvamont Brașov obține Certificarea ISO 9001:2015, demonstrând excelență în Managementul calității și dedicație pentru siguranța montană

C. Materiale sanitare si de igiena-120 pachete,  un pachet cu produse de igiena va contine pasta de dinti, sapun, masti de protectie, dezinfectant maini si suprafete, detergenti/solutii de curatare, etc.

Evenimentul de lansare a proiectului va avea loc în data de 06.09.2022, de la ora 11 în Sala de sedinte a primariei Teliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.