Primăriile din județul Brașov pot depune proiecte de producere a energiei din surse regenerabile

Primăriile din județul nostru pot depune, începând de ieri, proiecte pentru finanțarea investiţiilor de producere a energiei din surse regenerabile pentru consum propriu.

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Infrastructură Mare a lansat ieri sesiunea de depunere a proiectelor pe măsura de eficienţă energetică adresată administraţiilor publice locale.

Unităţile administrativ-teritoriale au posibilitatea să atragă fonduri europene nerambursabile pentru a realiza capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale.

„Transmit mulţumirile mele domnului ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, şi doamnei secretar de stat Carmen Moraru pentru că au organizat la Braşov o sesiune de lucru pentru primarii din judeţul nostru.

În cadrul întrunirii cu caracter tehnic pe care am găzduit-o astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Braşov, colegii noştri primari au avut posibilitatea să afle de la specialiştii MIPE informaţii utile pentru pregătirea documentaţiilor care să le permită accesarea de proiecte destinate promovării producției de energie din surse verzi, regenerabile”, a transmit Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov.

Apelul de proiecte dedicat administrației publice locale, rămâne deschis până în 16 noiembrie și are un buget total de 250 de milioane de euro.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.