Toleranță ZERO față de neregulilor urbanistice și față de lipsa autorizațiilor de construire

Primarul Brașovului Allen Coliban consideră că ce se întâmplă la nivel de construcții în Brașov este grav și trebuie să se oprească acum. Există șantiere care nu au autorizații. Șantiere la care poliția aplică sancțiuni și măsuri de oprire a lucrărilor. În ciuda acestor aspecte, lucrările merg mai departe.

Astăzi a fost organizaă o conferință de presă împreună cu Flavia Boghiu, Viceprimar, cu atribuții delegate pe zona de urbanism și cu Dragoș Oprea, noul Arhitect Șef. Allen Coliban a prezentat, cu această ocazie, două șantiere unde se execută lucrări fără nicio autorizație. Unul dintre ele este în Schei, lângă Biserica Sfânta Treime, al doilea e în zona centrală (Blumăna).

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Potrivit primarului, referitor la cele două șantiere, în cazul ambelor este vorba despre niște decizii deliberate ale dezvoltatorilor de a continua lucrările fără a avea autorizații. „Nu este un simplu accident. De aceea, am sesizat Disciplina în Construcții, Poliția Locală. Le-am cerut ca, pe lângă sancțiuni, să dispună și să se asigure că lucrările se opresc. Vom sesiza mai departe, pe latură penală, toate organele abilitate să deruleze acest tip de anchete”, spune Allen Coliban.

Nu sunt exemple singulare. Primarul Brașovului promite că vor continua verificările. „De asemenea, mă aștept ca și restul instituțiilor care au rol în asigurarea respectării legilor în domeniul construcțiilor să își facă propriile verificări și să aplice legea”, mai spune Coliban.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.