Primul sens giratoriu suspendat din Brașov, propus pentru a fi amenajat la intersecția străzii Institutului cu Calea Făgărașului. Mâine are loc consultarea publică

Primăria Brașov organizează o nouă consultare publică a locuitorilor pe teme de interes pentru comunitate, de această dată tema fiind lărgirea străzii Institutului și conectarea acesteia la Calea Făgărașului, ceea ce ar asigura un acces facil pentru locuitorii din Avantgarden și Bartolomeu, fiind eliminată trecerea la nivel cu calea ferată.

Cei interesați sunt invitați la consultarea publică marți, 21 martie, ora 16:30, la CATTIA în sala amfiteatru sau on-line.

,,Vă invit pe toți cei interesați, dar mai ales pe locuitorii din Bartolomeu și Avantgarden, să participați la dezbatere. Vorbim despre stabilirea unor soluții care să ajute la descongestionarea traficului în zonă. Pe lângă dezvoltarea imobiliară intensă din ultimii ani, apariția aeroportului în zonă va pune o presiune și mai mare pe infrastructură. Scenariul prezentat de proiectant prevede construirea unui sens giratoriu suspendat, care să facă legătura între viitorul pasaj peste calea ferată de pe strada Institutului și pasajul de pe Calea Făgărașului Ar fi primul sens giratoriu de acest fel din Brașov, soluție care vine cu avantaje, cum ar fi eliminarea trecerii la nivel cu calea ferată, dar și cu o creștere a valorilor de trafic pe Calea Făgărașului. De aceea este foarte important să purtăm această discuție, astfel încât, la final, să avem concluzii pe care să le punem în practică în perioada imediat următoare”, a precizat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Se prelungește perioada pentru încheierea situației școlare și a înscrierilor la examenele naționale

Dezvoltarea a două proiecte majore, adică viitorul „Medical City“, format din Spitalul de Pneumoftiziologie și Infecțioase și Spitalul regional, și aeroportul transformă această arteră de circulație într-una majoră pentru dezvoltarea orașului, așa că extinderea ei și crearea de legături cu ocolitoarea și DN1 sunt vitale pentru asigurarea unui trafic optim către aceste proiecte de investiții

Conform proiectului, aflat în faza de studiu de fezabilitate, lărgirea străzii Institutului presupune: extinderea carosabilului de la 2 la 4 benzi a 3,50 m, 2 benzi pe sens; zona verde: 1 m dreapta – stânga drumului; trotuar: 1,50 m dreapta – stânga drumului; pistă de bicicliști: 1,50 m dreapta – stânga drumului, care se conectează cu Calea verde – astfel că lățimea totală a străzii, lărgită și reabilitată, va fi de 22 metri.

Citeste și:  Primăria investește 64 de milioane de lei în dotări pentru unitățile de învățământ din Brașov, fonduri nerambursabile

Pe lângă legătura cu străzile adiacente acestei artere de circulație, dar și cu ocolitoarea municipiului, proiectul de lărgire a străzii Institutului are ca efect și rezolvarea problemei majore a legăturii dintre cartierul Bartolomeu Nord – Avantgarden cu restul orașului, influențate mai ales de trecerile la nivel cu calea ferată.

Scenariul propus de proiectant pentru a lega strada Institutului cu Calea Făgărașului constă din construirea unui pasaj denivelat, care să supratraverseze calea ferată și să se conecteze cu pasajul spre Ghimbav, printr-un sens giratoriu suspendat. Actualul pasaj de pe Calea Făgărașului va fi refăcut în zona în care supratraversează strada Curmăturii și se amenajează sensul giratoriu.

Citeste și:  Lineup complet la NEVERSEA și programul pe zile pentru cel mai așteptat festival de pe plajă din Europa. Apar trei scene noi

În acest fel, s-ar elimina blocajele cauzate de circulația feroviară care îngreunează traficul rutier dinspre și spre acest cartier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.