Primul spital nou de la Brașov, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, va fi finanțat prin PNRR


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, lista celor 27 de spitale sau secții noi ce vor fi construite prin PNRR, iar proiectul de la Brașov se află pe poziția a șaptea în listă.

Până în 2026 vom avea primul nou spital din Brașov. Brașovul a câștigat finanțarea prin PNRR pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. Avem nevoie de un spital nou pe zona aceasta, în condițiile în care Spitalul de Infecțioase funcționează acum într-o fostă baie comunală, iar Spitalul de Pneumologie, în niște foste vile turistice. Este vorba de o investiție de 100 de milioane de euro, acoperită din fonduri nerambursabile prin PNRR, care va deveni, astfel, cea mai mare investiție din județul nostru finanțată prin acest program. Proiectul spitalului de pneumo nu exista în urmă cu doi ani, și iată că acum am obținut și finanțarea“, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Spitalul va avea un număr 257 paturi în regim spitalizare continuă și 22 paturi pentru structura de spitalizare de zi.

Proiectul urmează să fie dezvoltat în zona Bartolomeu (CATTIA), în vecinătatea centurii ocolitoare a municipiului și a străzii Institutului, lângă viitorul spital regional. Spitalul se va construi pe un teren cu o suprafață totală de 76.781 mp și va fi compus din patru corpuri. Organizarea spațiilor va fi flexibilă, în așa fel încât anumite saloane să poată acomoda câte 2 paturi, în cazuri excepționale.

La sfârșitul lunii decembrie, municipalitatea a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 491.437.851,89 lei fără TVA, pentru construirea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.