Primul zimbru a venit pe lume, în libertate, în Munții Făgăraș VIDEO

Vești bune vin de la rangerii Conservation Carpathia: zimbrii eliberați în primăvara acestui an în Munții Făgăraș s-au acomodat foatre bine. Cel mai important semn al faptului că zimbrii se simt acasă în noul lor habitat este venirea pe lume, în libertate, a primului pui de zimbru.

Minunea a fost descoperită de rangeri, zilele trecute, în turele de monitorizare făcute în Munții Făgăraș. Este primul zimbru născut în libertate de la reintroducerea lor în pădurile României. Acum întreaga tură, și micul zimbru sunt monitorizați atent de rangeri.

„Dar ce avem noi aici? Vă spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate!
Zilele trecute echipa noastră de rangeri au văzut în turele de monitorizare că turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzește cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană, de numai câteva săptămâni.
Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii.
Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș.
În comentarii veți găsi mai multe imagini cu noul locuitor al Munților Făgăraș”, se arată în postarea Conservation Carpathia.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.