Principele Radu a participat la Atena la funeraliile fostului rege Constantin al II-lea | Galerie FOTO

Principele Radu a reprezentat-o luni, la Atena, pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, la funeraliile fostului rege Constantin al II-lea.

”Luni, la slujba de înmormântare a Regelui Constantin al II-lea la Catedrala Metropolitană din Atena, Alteţa Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei. La ceremonie au luat parte membrii Familiei Regale a Greciei, alături de membri ai Familiilor Regale ale Spaniei, Danemarcei, Marii Britanii, Olandei, Suediei, Norvegiei, Bulgariei, Belgiei, Luxemburgului, Iordaniei, Iranului, Serbiei şi Germaniei, precum şi de membri ai Familiilor Princiare de Monaco şi Liechtenstein”, informează Familia Regală a României.

În cursul după-amiezii, la Cimitirul Regal de la Tatoi a avut loc ceremonia de îngropare, în prezența familiei și a invitaților regali. În seara de luni, Principele Consort a luat parte la parastasul oferit de Familia Regală a Greciei.

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Fostul rege al Greciei, Constantin al II-lea, aflat la putere înainte de restabilirea Republicii, în 1974, a încetat din viaţă săptămâna trecută, la Atena, la vârsta de 82 de ani.

Regele Constantin a fost naş de botez al Custodelui Coroanei şi naş de cununie al Majestăţii Sale Margareta şi Principelui Consort Radu, la Lausanne, în 1996.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.