Producătorii români îşi vor putea vinde legumele şi fructele în supermarketuri, prin intermediul Casei de Comerţ Unirea

Producătorii români îşi vor putea vinde legumele şi fructele în supermarketuri de săptămâna viitoare, prin intermediul Casei de Comerţ Unirea. Recent au fost semnate primele contracte în baza cărora Camera de Comerţ va prelua produsele şi le va distribui ulterior în magazine, va face direct plățile către fermieri, care vor putea astfel să-și primească imediat banii pe marfă.

„Astăzi am satisfacţia reluării unei activităţi care întâmplător a început în octombrie 2019 şi iată că o repunem în planul acesta al împlinirii tot în octombrie, dar din nefericire, după 3 ani. E vorba de a pune în mişcare Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea. Astăzi, aici, se va semna primul contract între Casa de Comerţ şi producătorii agricoli, pentru a pune în mişcare 100 de tone de legume. Felicitări pentru această activitate pe care am avut-o de-a lungul vremii, dar felicitări pentru împlinirea acestui act excepţional pe care astăzi am ţinut neapărat să-l botezăm în curtea Ministerului Agriculturii, aici unde interesul a izvorât şi activitatea s-a desfăşurat pentru a putea fi bine pentru producători agricoli”, a precizat Daea.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Primele produse ale Casei de Comerţ Unirea vor ajunge în zilele următoare în lanţurile de magazine Carrefour şi Metro, iar ulterior şi în alte reţele de magazine.

Ministrului agriculturii, Petre Daea, a mai anunțat că 780.000 de fermieri afectați de secetă vor primi despăgubiri. Dosarele pot fi depuse până la 15 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.