ProEtnica: Sute de oameni au format o horă uriaşă în piaţa Cetăţii Medievale Sighişoara

Un concert extraordinar de muzică grecească a fost susţinut, joi noapte, de artistul Ionuţ Galani în cea de-a doua zi a Festivalului Intercultural ProEtnica, în cadrul unei seri speciale organizate de Uniunea Elenă din România (UER).

Pe acordurile unor consacrate piese greceşti, interpretate de Ionuţ Galani, sute de oameni au format o horă uriaşă în piaţa centrală a Cetăţii Medievale Sighişoara, iar la finalul concertului, mulţi dintre cei prezenţi în piaţă au urcat pe scenă alături de trupele de dansatori profesionişti ai Uniunii Elene.

Uniunea Elenă din România a fost prezentă şi în acest an la ProEtnica cu şapte ansambluri, un cor şi un concert susţinut de Ionuţ Galani. prezenţa fiind o mare bucurie, a subliniat preşedintele Uniunii, deputatul Dragoş Gabriel Zisopol.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Din partea Uniunii Elene din România au susţinut spectacole Ansamblul artistic „Kymata”, dans, Ploieşti, Ansamblul artistic „Asteria”, Bucureşti, Ansamblul artistic „Niki” – Piatra Neamţ, Ansamblul artistic „Artemis” – Sulina.

La finalul serii a avut loc tradiţionala paradă a diversităţii etno-culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.