ProEtnica: Sute de oameni au format o horă uriaşă în piaţa Cetăţii Medievale Sighişoara

Un concert extraordinar de muzică grecească a fost susţinut, joi noapte, de artistul Ionuţ Galani în cea de-a doua zi a Festivalului Intercultural ProEtnica, în cadrul unei seri speciale organizate de Uniunea Elenă din România (UER).

Pe acordurile unor consacrate piese greceşti, interpretate de Ionuţ Galani, sute de oameni au format o horă uriaşă în piaţa centrală a Cetăţii Medievale Sighişoara, iar la finalul concertului, mulţi dintre cei prezenţi în piaţă au urcat pe scenă alături de trupele de dansatori profesionişti ai Uniunii Elene.

Uniunea Elenă din România a fost prezentă şi în acest an la ProEtnica cu şapte ansambluri, un cor şi un concert susţinut de Ionuţ Galani. prezenţa fiind o mare bucurie, a subliniat preşedintele Uniunii, deputatul Dragoş Gabriel Zisopol.

Citeste și:  Anunț decizie emitere AIM Ferma 2 suine, Crizbav, DORIPESCO PROD SRL

Din partea Uniunii Elene din România au susţinut spectacole Ansamblul artistic „Kymata”, dans, Ploieşti, Ansamblul artistic „Asteria”, Bucureşti, Ansamblul artistic „Niki” – Piatra Neamţ, Ansamblul artistic „Artemis” – Sulina.

La finalul serii a avut loc tradiţionala paradă a diversităţii etno-culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.