Prognoză meteo: București sub asediul zăpezii timp de 12 ore. Ce cantitate de zăpadă ne așteaptă

Meteorologii actualizează prognoza pentru România, anunțând că Bucureștiul se va confrunta cu o ninsoare abundentă. Episodul de precipitații sub formă de zăpadă va debuta vineri, iar stratul generos se va acumula, conform specialiștilor. Se estimează că fenomenul va persista timp de 12 ore, de vineri noaptea până sâmbătă după-amiaza.

Începând cu seara de vineri, 19 ianuarie, cerul din București se va acoperi de nori, iar ploaia inițială se va transforma în ninsoare în timpul nopții. Meteorologii anticipează că va ninge fără întrerupere până sâmbătă în jurul orei 16:00. Potrivit aplicației Weather de la Microsoft, stratul de zăpadă se va acumula neîntrerupt în această perioadă, depășind 12 ore de ninsoare continuă.

Citeste și:  Pizzeria din România inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa

Startul de zăpadă

Potrivit aceleiași surse, în București se anunță un strat de zăpadă de 12-14 centimetri în cursul zilei de sâmbătă, urmat de o înseninare a cerului. Cu toate acestea, temperatura maximă va rămâne sub 0 grade Celsius, coborând până la -8 grade în noaptea de duminică și la -13 grade Celsius în noaptea de duminică spre luni, 22 ianuarie.

Meteorologii avertizează că, începând de vineri, se va instala un frig pătrunzător în majoritatea regiunilor din țară, iar în București, unde temperaturile au fost aproape de 10 grade recent, se preconizează o scădere la -8 grade Celsius. Totuși, se anticipază o îmbunătățire a condițiilor meteorologice începând cu 24 ianuarie, când temperaturile vor începe să crească și să atingă valori pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.