Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” începe astăzi, 22 decembrie. Înscrierea se face pe principiul ”Primul venit, primul servit”

Astăzi, 22 decembrie 2021, începe programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care statul va subvenționa achiziționarea și montarea panourilor solare. Persoanele fizice interesate se pot înscrie în programul cu un buget de 263,7 milioane lei prin intermediul firmelor de instalatori validați. Ministrul Mediului dă asigurări că bugetul poate fi suplimentat.

„Începând cu data de 22 decembrie 2021, ora 10:00, persoanele fizice interesate să se înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice se pot adresa instalatorilor validaţi în vederea înscrierii în program. Valoarea disponibilă pentru reluarea înscrierilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice este de 263.700.000 lei. În plus, pentru a creşte şansele utilizării integrale a bugetului alocat, în aplicaţia informatică, se va perrmite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni”, anunţă Ministerul Mediului.

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul instituţiei, lista instalatorilor validaţi în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Finanțarea va fi de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei. Suma finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu se scade de către instalatorul validat din valoarea totală, iar diferența se suportă de beneficiarul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.