Programul de muncă flexibil este printre cele mai dorite beneficii de către angajații români

97% dintre angajatorii români susțin că programul de lucru flexibil este unul dintre cele mai dorite beneficii de către salariaţi, în timp ce două din trei companii oferă flexibilitate fie în relaţie cu locaţia, cum ar fi lucrul de la distanţă, fie în relaţie cu programul de muncă, precizează Agerpres.

La nivel global, ponderea companiilor care susţin că angajaţii mizează pe un program de lucru flexibil este de 98%.

Datele centralizate de Mindspace arată că aproape trei sferturi (72%) dintre angajaţii români intervievaţi declară că au deja un loc de muncă flexibil, în timp ce 97% consideră că flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte.

În medie, respondenţii români ai studiului lucrează 3,9 zile de la birou, iar 66% dintre aceştia se bucură de socializarea care vine odată cu mediul. Alte elemente importante pentru angajaţii români, referitor la spaţiul de lucru sunt: lumina naturală (61%), aerul curat (51%), zonele de linişte (46%) şi mobilă ergonomică sau ajustabilă (40%).

De asemenea, 95% dintre managerii de Resurse Umane implicaţi în studiu au declarat că angajaţii sunt implicaţi în activităţile pe care le fac, iar 94% dintre aceştia cred că angajaţii sunt fericiţi la locul de muncă actual.

Citeste și:  Amendă și confiscare materialului lemnos pentru o societate comercială din Zărnești

Pe de altă parte, numai 49% dintre angajaţi susţin că sunt mulţumiţi de locul lor de muncă şi nu se gândesc să facă schimbări, în timp ce 87% se simt implicaţi în activităţile de zi cu zi.

Studiul a fost realizat pe 1.470 de angajaţi din România, Polonia, Ţările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie şi SUA. Sondajul şi rezultatele sale au fost gestionate de OnePoll, la cererea Mindspace.

Mindspace este un furnizor global de spaţii flexibile de tip boutique ce oferă o atmosferă în care standardele globale sunt combinate cu specificul local. În România, Mindspace a deschis prima locaţie în decembrie 2018.

Citeste și:  Permise de conducre reținute pentru drifturi în Poiana Brașov

Sursa foto, shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.