Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin „Săptămâna Verde”

În perioada 15-19 aprilie 2024 Creșa Brașov, în cadrul programului național „Săptămâna Verde”, a organizat o serie de activități menite să formeze antepreșcolarilor comportamente responsabile față de mediul înconjurător.

Calendarul activităților educaționale a fost stabilit de către cadrele didactice, urmare a identificării intereselor și preocupările copiilor și a ofertei de propuneri din partea părinților.

În această săptămână, fiecare zi a fost marcată cu activități distincte, aducând cu sine oportunități de învățare și explorare pentru micuții antepreșcolari.

Activitățile desfășurate au fost diverse, astfel încât cei mici să poată descoperi frumusețea plantării florilor; importanța apei care este vitală întregii planete; importanța reciclării, participând la activități creative de transformare a materialelor reciclabile în obiecte utile sau decorative.

Citeste și:  Banii pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferați integral Companiei Naționale Poșta Română

 Copiii au explorat natura în mediul său, au contribuit la prepararea unei salate de fructe și au învățat despre beneficiile alimentației sănătoase și importanța consumului de fructe proaspete.

“Mulțumesc întregii echipe (personalul instituției-antepreșcolari-părinți) care s-au implicat în buna desfășurare a activităților proiectate și implementate în cadrul programului național „Săptămâna Verde”, derulate la Creșa Brașov.

Am urmărit dezvoltarea competențelor din curriculum național, dar și competențe complementare acestora, de investigare inter- și transdisciplinară a realității înconjurătoare, programul fiind centrat pe obiectivele de învățare la vârsta antepreșcolară, identificate la nivelul unității de învățământ”, a explicat Georgiana Buta, director la Creșa Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.