Proiect pentru un centru de colectare a deșeurilor menajere, la Zărnești

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Braşov (ADI ISO Mediu) şi Primăria orasului Zărnești au depus luni, 03 octombrie 2022 cererea de finanţare cu numarul 220 prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru amenajarea unui centru de aport voluntar (CAV), deservind doar populatia Orașului Zărnești. 

Valoarea proiectului este de 780.720 euro fără TVA (3.840.752,04 lei fara TVA, respectiv 4.570.494,92 lei cu TVA). Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Centrul de colectare prin aport voluntar (CAV), va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate direct de la cetățean și anume, deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.

Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

UAT ZĂRNEȘTI îndeplinește toate condițiile necesare pentru derularea unei investiții care urmărește activități/acțiuni specifice înființării și dotării centrelor de colectare prin aport voluntar (CAV), contribuind astfel la procesul de dezvoltare sustenabila a orasului Zărnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.