Proiectul de actualizare a PUG – ului va fi finanțat prin PNRR

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban a semnat ieri contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru proiectul de actualizare a Planului Urbanistic General, finanțare în valoare de 650.000 de euro.

Acest proiect se adaugă celorlalte două contracte semnate astăzi: eficientizare energetică a corpului B de la Școala Gimnazială nr. 5 și achiziția a 23 de autobuze electrice, și a stațiilor de încărcare aferente.

Actualizarea PUG-ului Brașovului, în format digital, conține următoarele etape:

Etapa 1 – Prezentarea formei sintetizate și diagnoza PUG-ului aflat în vigoare, studiile de fundamentare, sinteza studiilor de fundamentare, diagnosticul general și cel prospectiv, conceptul de dezvoltare a Zonei Metropolitane Brașov și viabilitatea financiară;

Citeste și:  Doi șoferi brașoveni s-au ales cu dosar penal, weekendul trecut, pentru infracțiuni la regimul rutier

Etapa 2 – Prezentarea formei preliminare a Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;

Etapa 3 – Obținerea avizelor și acordurilor necesare PUG, în baza documentațiilor specifice și a legislației în vigoare;

Etapa 4 – Prezentarea formei finale a Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;

Etapa 5 – Predarea și integrarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov în Sistemul Informațional Geografic (GIS).

În acest moment, Primăria are un contract în derulare pentru PUG-ul Brașovului cu Asocierea dintre Synergetics Coroporations SRL (lider) și Quattro Design SRL, ambele din București. Valoarea contractului este de 3.400.000 de lei + TVA, respectiv 4.046.000 de lei cu tot cu TVA, astfel că obținerea acestei finanțări ar acoperi cea mai mare parte din acest proiect (3.184.986,90 + TVA este suma solicitată).

Citeste și:  Hoți de catalizatoare auto și de carburant, prinși în flagrant de către polițiștii brașoveni

Odată cu această finanțare, municipiul a obținut și 45 de stații de încărcare a autoturismelor electrice, în valoare de peste 1 milion de euro. Aceste stații vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Includerea celor 45 de stații în proiect s-a făcut ținând cont de faptul că a fost primul proiect de finanțare al municipalității încărcat pe platforma PNRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.