Proiectul de lege privind catalogul electronic din școli a fost pus în dezbatere publică

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordin de ministru privind standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în şcolile – pilot, conform Agerpres.

Potrivit proiectului, aplicaţia de catalog online este accesibilă prin web, independent de dispozitivul utilizat: computer personal portabil, PC, tabletă sau telefon, atât pentru adăugarea înregistrărilor legate de procesul educaţional aferent, cât şi pentru consultarea notelor, a absenţelor şi a rapoartelor statistice.

Aplicaţia dispune de autentificare cu utilizator şi parolă, urmând ca în cel mai scurt timp, cel târziu în anul şcolar 2023 – 2024, să dispună, cel puţin, de un mecanism de tipul autentificare în doi factori, denumiţi 2FA. Începând cu anul şcolar 2023-2024, autentificarea de acest tip include autentificare de tip utilizator + parolă + SMS sau cod OTP prin intermediul unei aplicaţii specifice, precum authy, google authenticator, microsoft authenticator sau alte instrumente similare”, susţine sursa menţionată.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Totodată, copiile de siguranţă ale înregistrărilor şcolare denumite backup se fac automat în momentul salvării acestora în cel puţin două surse de baze de date.

Catalogul electronic se tipăreşte, semnează, avizează şi arhivează de directorul unităţii de învăţământ la finalul anului şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.