Proiectul „Turneu Folk Brașovean”, pe lista Bikeathon Țara Făgărașului

Bikeathon este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, care combină bucuria de a pedala și de a fi în natură cu cea de a dărui și a susține inițiative comunitare. „Turneu Folk Brașovean” se află pe lista proiectelor aprobate în cadrul programului.

NOI, folk-istii brasoveni am initiat un proiect de concert-spectacol prin tara, care are ca scop revitalizarea si revenirea publicului catre muzica folk si poezie, descoperirea de noi talente si stimularea celor existente pentru creatie , interpretare si tot ce tine de cultura.Acest proiect se numeste „Turneu Folk Brasovean” si astazi 12 Aprilie cu sprijinul si increderea Fundatiei Comunitare Tara Fagarasului , a fost aprobat , urmand ca spectacolele sa aiba loc intre 18-19 Septembrie 2021 la Fagaras, Victoria si apoi in alte localitati din judetul Brasov si din tara. Tot ce va urma si se va intreprinde pentru derularea acestui proiect gasiti pe pagina Fundatiei sub egida BIKEATHON Tara Fagarasului.”, a transmis Corina Nica pe pagina de Facebook, una dintre inițiatorii proiectului.

Citeste și:  Exclusivitate! Interviu cu George Ivașcu - Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România

Cultura muzicii Folk a avut în timp o influență puternică asupra artei și culturii în România. Viețile și obiceiurile românilor au fost mult timp subiectul favorit al poeților, textierilor și cantautorilor români. Cântecele multor artiști ai genului au fost parțial inspirate din muzica populară românească ca și expresie a valorilor culturale sau drept un manifest în sine.
Muzica folk s-a născut ca o mișcare de rezistență, un manifest și o poezie cântată de personalități care ulterior s-au dovedit în unele cazuri, genii muzicale, cântecele lor ascultându-se și acum chiar și de generațiile tinere, lucru ce dovedește încă o dată puterea cuvântului potrivit, cântat.
Ca și factor promotor de însemnătate primordială pentru încurajarea și promovarea muzicii folk românești, a jucat un rol important Cenaclul “ FLACĂRA” condus de poetul Adrian Păunescu. Poeziile sale au fost o piatră de temelie importantă în promovarea folkului românesc, el fiind promotorul multor nume cu deosebită însemnătate în muzica românească. Acest Cenaclu a însemnat pornirea acestei Mișcări de Rezistență Anticomunistă a oamenilor de toate vârstele din Romania.

Citeste și:  Festivalul “SPIRITUL IERNII” revine în luna decembrie, la Feldioara

Scopul proiectului înscris la Bikeathon Țara Făgărașului îl constituie strângerea de fonduri în vederea acoperirii unor costuri necesare organizării de spectacole cu acest specific în cât mai multe localități din România, printre care și în Făgăraș și orașul Victoria, descoperirea și promovarea de artiști locali și a tinerelor talente ale genului FOLK din diferite categorii de vârstă, care vor fi invitați să se alăture pe scenă în timpul spectacolelor, artiștilor care sunt deja consacrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.