Protest la Penitenciarul din Codlea

Polițiștii de penitenciare din cadrul Penitenciarului Codlea, membri ai Sindicatului Măgura Codlea, afiliat Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), protestează astăzi, între orele 08.30 -09.30, în fața sediului penitenciarului din Codlea, str. Gării nr. 12.

Iată care sunt revendicările acestora:

  • 1. Aplicarea integrală a Legii-cadru nr 153/2017;
  • 2. Excluderea Sistemului Penitenciar de la aplicarea prevederilor preconizatului proiect de lege privind unele masuri fiscal bugetare, în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplina economico-financiară, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative;
  • 3. Plata drepturilor stabilite pentru structurile din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, respectiv norma de hrană și norma de echipare, la valoarea actualizata, fără plafonări;
  • 4. Deblocarea posturilor vacante în vederea ocuparii prin concurs, pentru a face posibilă desfășurarea in condiții minime de siguranță a activităților în sistemul penitenciar.
Citeste și:  Nouă din zece angajatori au în plan să facă angajări până la finalul anului

„În aceste 3 luni, negocierile cu reprezentanții Guvernului României nu au adus nimic nou în soluționarea revendicărilor sindicale. Mai mult de atât, ultima formă a proiectului de lege privind unele măsuri fiscal bugetare, trimisă spre consultare în data de 06.09.2023, cuprinde elemente de noutate cum ar fi: munca suplimentară, precum și cea efectuată în zilele de sâmbătă/duminica și sărbatori legale nu va mai fi plătită, drepturile salariale vor «îngheța» la nivelul lunii decembrie 2023. Toate acestea în condițiile în care sistemul penitenciar este menținut funcțional prin munca suplimentară a angajaților, peste un milion de ore suplimentare fiind efectuate anual, ore care nu pot fi compensate în totalitate cu timp liber din cauza lipsei de personal. Începând cu data de 28.08.2023, penitenciarele în cadrul cărora sunt constituite organizații sindicale afiliate FSSP au fost notificate cu privire la refuzul salariaților de a mai efectua muncă suplimentară. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de felul cum sunt tratați de către Guvern, de lipsa de respect față de ceea ce înseamnă munca în penitenciare”, este precizat într-un comunicat semnat de Alexandru Gherghina, președintele Sindicatului Măgura Codlea și secretar general al Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.