
Psihoterapia pe înțelesul tuturor este numele evenimentului care va avea loc în București, Iași, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Timișoara. Evenimentul este organizat de Federația Română de Psihoterapie în parteneriat cu Editura Trei și Cărturești.
Ce este fericirea și cum o putem cultiva? Cum creăm armonia în cuplu sau, când e cazul, cum gestionăm bine un divorț? Care sunt ”capcanele mentale” care ne fac viața amară? Cu ce ”stiluri de atașament” venim din copilărie și cum ne pot încurca în prezent? De ce ne e frică de schimbare sau chiar de viață? Iată doar o parte din întrebările la care veți putea găsi răspunsuri în cadrul celei de-a doua ediții a seriei de ateliere ”Psihoterapia pe înțelesul tuturor”.
Inițiat de Federația Română de Psihoterapie, evenimentul își dorește să popularizeze tehnicile și abordările folosite în munca psihoterapeuților, indicând nu doar ce se întâmplă în cabinet, dar și în ce fel instrumentele specifice din diferitele curente de terapie pot fi folosite în viața cotidiană. Astfel, publicul larg, dar și studenții sau terapeuții aflați la început de drum, vor afla de la terapeuți cu experiență detalii despre ascultarea profundă, utilizarea metaforelor vindecătoare, ”punerea în scenă” ca metodă de a exterioriza conflictele interioare sau diverse metode de autocunoaștere, utile pentru ameliorarea vieții individuale, dar și a relațiilor de cuplu și familie.

Evenimentul, aflat la a doua ediție va fi găzduit de Librăriile Cărturești în perioada 18-22 septembrie în orașele București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași și Cluj-Napoca. Organizate în colaborare cu Editura Trei, atelierele își propun să familiarizeze publicul larg cu o plajă largă de abordări psihoterapeutice, printre care: integrativă, psihodramă, pozitivă, centrată pe persoană, NLP, sistemică (de familie), adleriană, hipnoterapie și cognitivă.