Raed Arafat: Sărbători în Stare de Alertă – Pârtiile vor fi deschise, tăiatul porcilor, permis, colindatul nerecomandat

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat în această seară că, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a stabilit să se propună prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Toate estricţiile în vigoare la acest moment rămân valabile, adăugându-se noi restricţii în staţiunile turistice.

„Propunerea este de prelungire a stării de alertă încă 30 de zile, păstrând măsurile existente la acest moment, adăugând o singură măsură: organizarea şi desfăşurarea activităţii de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează în condiţiile ordinului comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei. Deci activitatea se desfăşoară, dar cu o reglementare. Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil se va stabili o capacitate maximă de 10 persoane. Telescaunul şi teleschiul va funcţiona normal”, a declarat Arafat, potrivit stiripesurse.ro.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Arafat a mai adăugat că nu vor putea fi organizate petreceri de Crăciun și Revelion cu mai mult de 20 de participanți, așa cum este în lege. Totodată șeful DSU a recomandat evitarea colindatului, dar a precizat că este permisă tăierea porcilor.

”Toate limitările care au fost până acum rămân. Dacă vorbim despre petreceri de sute de oameni, de mii de oameni, evident că nu. La restaurant se respectă regulile de până acum, la hotel la fel. Se pot face .

Colindatul pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă, dar evitați, chiar dacă este o tradiție. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți. Tăiatul porcilor nu este interzis.”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.