Rămas-bun, jurnalistului Mihalache Vasile!

Ieri dimineață, 13 aprilie 2021, jurnalistul brașovean Mihalache Vasile a trecut la cele veșnice, la vârsta de 67 de ani. Mișu, așa cum îl știau cei apropiați, pentru o lunga perioadă de timp s-a luptat cu o boală necruțătoare, relatează colegii de la Monitorul Express. Mihalache Vasile fost încă de la început în echipa care a înființat Monitorul de Brașov, iar mai apoi și-a continuat activitatea jurnalistică.

Încă din anul 1998, activitatea s-a jurnalistică a început sa prindă contur și renume. Mihalache Vasile a fost redactor, realizator de emisiuni radio și TV, director de programe, director al unor posturi locale de televiziune, secretar general de redacție Radio și șef de secție în presa scrisă.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Chiar și așa, la 67 de ani își făcea treaba cu drag. În urmă cu exact 4 săptămâni, într-o zi de joi, și-a lăsat capul ușor pe birou. L-am întrebat: „Nea Mișu, ești în regulă?”. Mi-a răspuns: „Sunt puțin amețit, o fi de la diabet”. Și-a terminat treaba și a plecat, cu greu, spre casă, la volanul mașinii lui. A fost ultima dată când l-am văzut. După o săptămână am aflat și ce i-a pus capul pe birou. Un cancer pulmonar. Fără simptome, fără semne evidente de alarmă. Dar cu șanse minime date oamenilor de această boală oribilă. Ieri dimineață trebuia transferat la secția paliativă a spitalului din Codlea. S-a stins pe drum. În 4 săptămâni, unul dintre cei mai vechi jurnaliști brașoveni a plecat dintre noi. Blazat? Supărat? Cine să știe…. Puțini știu că timp de 11 ani (între 1981 și 1992 ) nea Mișu a fost regizor de culise la Teatrul Dramatic Brașov. Acum regizează altceva, altundeva … Să te odihnești în pace, nea Mișu!, scrie Ovidiu Văcaru pentru Monitorul Express.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Rămas-bun, nea Mișu!

2 thoughts on “Rămas-bun, jurnalistului Mihalache Vasile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.