RATBV a reintrodus în circulație 10 autobuze electrice SOR

RATBV reintroduce în circulație de joi, 30 iunie 2022, cele 10 autobuze electrice SOR cu lungimea de 8 metri, autovehiculele primind certificări din partea tuturor specialiștilor care le-au verificat că pot fi utilizate în condiții de siguranță.

Precizăm faptul că în urma incidentului de săptămâna trecută, RATBV a scos din circulație toate cele 60 de autovehicule de acest tip pe care le deține, în vederea realizării unor verificări tehnice amănunțite. De asemenea, societatea noastră a solicitat prezența la Brașov a reprezentanților firmei producătoare (SOR), a societății importatoare (Anadolu), precum și a reprezentanților producătorului acumulatorilor (EVC).

Chiar de a doua zi după producerea incidentului, respectiv pe 24 iunie 2022 s-a constituit un aparat de lucru, format din cinci ingineri RATBV, specializați în mentenanța autobuzelor electrice și din 12 tehnicieni de la cele trei firme menționate anterior. În strategia de lucru convenită, flota de 60 autobuze electrice SOR a fost împărțită în loturi de analiză, funcție de tipul bateriilor ce echipează vehiculele: 10 autobuze de 8 metri, 8 autobuze electrice de 12 metri ce se încarcă în curent continuu, 42 de autobuze de 12 metri ce se încarcă în curent alternativ. În urma verificărilor tehnice realizate până la acest moment, specialiștii au constatat că cele 10 autobuze electrice SOR de opt metri se prezintă în condiții tehnice și de siguranță bune, primind avizul tehnic favorabil din partea SOR și EVC.

Citeste și:  Compensarea prețului la carburanți va fi prelungită până la finalul anului

În următoarele zile se va finaliza și analiza pentru cele opt autobuze electrice de 12 metri, alimentate în curent continuu, iar în cazul în care se constată că pot fi exploatate în condiții de siguranță vor fi scoase în circulație. Toate celelelalte 42 de autobuze electrice vor rămâne în garaje și vor fi puse în circulație doar după ce fiecare modul de baterie va fi verificat de specialiști și vor exista certificări ale faptului că pot fi exploatate în siguranță.

Din verificările preliminare efectuate asupra autobuzului implicat în incidentul de joia trecută, vehicul din lotul de 42 de autobuze alimentate în curent alternativ, EVC a confirmat ipoteza inițială de lucru, conform căreia o celulă din modulul nr. 20 a intrat în scurtcircuit, producând o creștere a temperaturii și, pe cale de consecință, o degajare de fum. Producătorul bateriilor continuă analizele de stabilire a cauzelor ce a determinat respectiva celulă să intre în scurtcircuit.

Citeste și:  Premierul Nicolae Ciucă a acceptat demisia ministrului educației Sorin Cîmpeanu

Vă reamintim că în data de 23 iunie a.c. s-a produs un incident cu un autobuz electric aflat în circulație, de la care s-a produs o degajare mare de fum din zona acumulatorilor. Șoferul a oprit imediat autovehiculul, pasagerii fiind evacuați fără a se înregistra vreo persoană care să aibă ceva de suferit.

RATBV îi asigură pe toți clienții săi că depune toate eforturile pentru introducerea în circulație a autobuzelor electrice și că pune pe prim plan siguranța călătorilor și a angajaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.